Jak wyłączyć prośby o rezerwację Boost?

Rozumiemy, że nie każdy chce się zatrzymywać, aby zabrać lub wysadzić pasażerów po drodze. Dlatego możesz w dowolnym momencie wyłączyć funkcję Boost i przyjmować pasażerów tylko na odcinki, które pierwotnie zostały przez Ciebie opublikowane.

Jak wyłączyć prośby o rezerwację Boost?

  1. Przejdź do zakładki Moje przejazdy.
  2. Wybierz przejazd, który chcesz zaktualizować.
  3. Kliknij Twoja oferta i Edytuj swoją ofertę.
  4. Przejdź do Prośby o rezerwację Boost.
  5. Kliknij niebieskie pole wyboru, aby dezaktywować opcję.
  6. Naciśnij Zapisz.

Pamiętaj, że w każdej chwili możesz włączyć i wyłączyć funkcję Boost dla wybranych przejazdów.

Nie jest możliwe wyłączenie tej opcji dla wszystkich przejazdów.

Czy ten artykuł był pomocny?
Szukasz czegoś innego? Skontaktuj się z nami.