Jak edytować przejazd?

Dopóki pasażerowie nie zarezerwują miejsca w Twoim pojeździe, możesz edytować swój przejazd. Jednak, aby zapobiec nieporozumieniom i potencjalnym odwołaniom, gdy pasażer zarezerwuje miejsce, rodzaje zmian, które możesz wprowadzić do przejazdu, są ograniczone.

Aby edytować oferowany przejazd:

  1. W zakładce Moje przejazdy wybierz przejazd, który chcesz edytować
  2. Kliknij Twoja oferta
  3. Kliknij opcję Edytuj swoją ofertę
  4. Wprowadź i potwierdź zmiany

Jeśli pasażerowie nie zarezerwowali miejsca, możesz edytować:

  • Trasę przejazdu
  • Cenę
  • Prośby o rezerwację Boost
  • Metodę potwierdzania rezerwacji (automatycznie lub ręcznie)
  • Liczbę miejsc
  • Opis przejazdu

Jeśli pasażerowie zarezerwowali miejsce, możesz edytować tylko:

  • Metodę potwierdzania rezerwacji (automatycznie lub ręcznie)
  • Liczbę miejsc
  • Opis przejazdu

Uwaga: Jeśli musisz wprowadzić inne zmiany, ale pasażerowie już zarezerwowali miejsce, skontaktuj się z nimi, aby zapytać, czy odpowiadają im proponowane zmiany. Jeśli tak nie jest, musisz anulować przejazd i opublikować nowy. W rezultacie wszystkie rezerwacje zostaną anulowane.

Szukasz czegoś innego? Skontaktuj się z nami.

Czy ten artykuł był pomocny?

Liczba użytkowników, którzy uważają ten artykuł za przydatny: 220 z 818