Edytowanie oferty

Dopóki pasażerowie nie zarezerwują miejsca w Twoim pojeździe, możesz edytować swój przejazd. Jednak, aby zapobiec nieporozumieniom i potencjalnym odwołaniom, gdy pasażer zarezerwuje miejsce, rodzaje zmian, które możesz wprowadzić do przejazdu, są ograniczone.

Pamiętaj również, że oferta możesz być edytowana maksymalnie do 15 minut przez rozpoczęciem przejazdu - później nie można jej edytować, ani usunąć. 

Aby edytować oferowany przejazd:

  1. W zakładce Moje przejazdy wybierz przejazd, który chcesz edytować
  2. Kliknij Twoja oferta
  3. Kliknij opcję Edytuj swoją ofertę
  4. Wprowadź i potwierdź zmiany

Jeśli pasażerowie nie zarezerwowali miejsca, możesz edytować:

  • Trasę i godzinę przejazdu
  • Cenę
  • Prośby o rezerwację Boost
  • Metodę potwierdzania rezerwacji (automatycznie lub ręcznie)
  • Liczbę miejsc
  • Opis przejazdu

Jeśli pasażer zarezerwował już miejsce, możesz edytować:

  • Miejsca i opcje, a także prośby o rezerwacje Boost (Instant Approval, Boost)
  • Ilość miejsc
  • Opis przejazdu
  • Cenę

Jeśli chcesz dokonać zmian w przejeździe posiadając już aktywne rezerwacje, skontaktuj się ze swoimi pasażerami w celu przedyskutowania z nimi ewentualnych zmian. Jeśli jednak nie zgodzą się oni na nie, powinieneś usunąć ofertę, i opublikować nowy przejazd, uwzględniając zmiany które chciałeś wprowadzić. your proposed changes. Spowoduje to również anulowanie rezerwacji pasażerów, będą oni mogli jednak wyszukiwać i zarezerwować Twoją nową ofertę w razie zmiany zdania. 

Szukasz czegoś innego? Skontaktuj się z nami.

Czy ten artykuł był pomocny?

Liczba użytkowników, którzy uważają ten artykuł za przydatny: 221 z 832