Je telefoonnummer verifiëren

Om de BlaBlaCar-community een plek van vertrouwen en betrouwbaarheid te laten blijven, vragen we aan al onze leden om hun gsm-nummer op te geven en te verifiëren alvorens ze een rit kunnen boeken of publiceren, of berichten naar andere leden kunnen sturen.

Om je telefoonnummer toe te voegen en te verifiëren:

1. Ga naar je Profiel > Over jou
  2. Druk op Telefoonnummer toevoegen / Telefoonnummer bevestigen
  3. Selecteer je land (de landcode wordt dan automatisch aangevuld)
  4. Vul je telefoonnummer in
  5. Klik op Verder en we sturen je een sms'je met een 4-cijferige code (dit kan even duren)
  6. Vul de 4-cijferige code in

Nadat je je telefoonnummer hebt geverifieerd, kan je je notificaties beheren door naar je Profiel > Account te gaan en op Meldingen, e-mails & sms'jes te drukken.

Om je telefoonnummer aan te passen:

Als je je telefoonnummer wilt aanpassen, selecteer dan je telefoonnummer op de pagina Persoonlijke gegevens bewerken en volg de aanwijzingen om je nieuwe telefoonnummer te verifiëren.

Privacy

Je telefoonnummer zal nooit voor commerciële doeleinden worden gebruikt. Je telefoonnummer wordt pas getoond aan de andere partij wanneer een boeking wordt bevestigd, of je nu passagier of bestuurder bent. Je nummer wordt opgeslagen op je persoonlijke profiel, en wordt nergens anders op de site weergegeven.

Troubleshooting

Je nummer wordt niet herkend of je hebt de 4-cijferige verificatiecode niet ontvangen? Probeer het volgende:

• Controleer of je telefoonnummer correct is: Controleer of je de landcode of je telefoonnummer onjuist hebt ingevoerd, en maak de juiste aanpassing zodat je telefoonnummer juist is.
  • Gebruik een mobiel nummer: Als je het nummer van een vaste lijn hebt ingevoerd, werk je telefoonnummer dan bij met een mobiel nummer.
  • Controleer of sms is inbegrepen in het abonnement van je mobiele provider: Als je mobiele abonnement geen sms-berichten bevat, kun je je telefoonnummer niet verifiëren.
  • Gebruik je reeds bestaande account: Als je een bericht krijgt dat je telefoonnummer al aan een ander account is gekoppeld, kies er dan voor om je aan te melden via je al bestaande account in plaats van een nieuw account aan te maken. Als je telefoonnummer is gekoppeld aan een account dat niet van jou is, neem dan contact met ons op.