Hoe annuleer ik een boeking of een gehele rit?

Is er onverwachts iets tussen gekomen op het laatste moment? Annuleer je rit dan zo snel mogelijk!

Je passagiers moeten zo snel mogelijk op de hoogte worden gebracht zodat ze een andere rit kunnen vinden. Annuleer de rit rechtstreeks vanuit je profiel zodat je passagiers hun terugbetaling kunnen ontvangen.

Het kan iedereen overkomen dat er iets tussenkomt, maar het is erg belangrijk om de rit “officieel” te annuleren op de website. 
Hier is hoe:

  • Selecteer de desbetreffende rit via Jouw ritten
  • Klik op 'Je publicatie' en 'Annuleer je rit'

  • Bevestig dit door te klikken op 'Rit annuleren' op het scherm dat naar voren komt

Zodra je dit hebt gedaan kunnen er geen andere boekingen meer worden gemaakt en worden je passagiers direct op de hoogte gebracht van de annulering per e-mail en sms.

Er zijn geen consequenties voor het annuleren van een rit en de reden die je kiest voor het annuleren van je rit zal niet gepubliceerd worden. Het is echter zo dat als je te vaak annuleert, BlaBlaCar het recht behoudt om de mogelijkheid om ritten te plaatsen met het online boekingssysteem voor jouw account te blokkeren. Dit is enkel om de betrouwbaarheid van onze ritten te behouden en passagiers te beschermen tegen ongewenste annuleringen.

Ons advies: neem rechtstreeks contact op met je passagiers (voordat je de rit annuleert op de website) om ze op de hoogte te brengen - ze zullen het erg waarderen!

Was dit artikel nuttig?
Geen antwoord gevonden? Contact met ons opnemen